Aqua Vitae Kirsebær brændevin

95,00 kr. inkl. moms

Kirsebær Ratafia. 35%/0,1 l. 

Krydderbrændevin, hvor opskriften er hentet i en dansk kogebog fra 1852.

Frugtbrændevinen er brændt på forskellig frugt, destilleret to gange og krydret med kanel, nelliker, brun farin og økologisk kirsebærsaft.

En skøn juleaperitif eller ledsager til dessert.

Ikke på lager

Beskrivelse

Aqua Vitae Sydfyn blev grundlagt i 2005 som det første danske destilleri med fremstilling af frugtbrændevin af eau-de-vie-type, som kendes over det meste af Europa. Eau de Vie (betyder Livets Vand på fransk og oversættes til Aqua Vitae på latin) er destillation af gærede frugter.  

Hos Aqua Vitae Sydfyn er konceptet håndværk.  

Fra Lene True og Karsten Kjer Michaelsen modtager frugten til den er gæret, brændt, lagret, flasket og drikkeklar har ægteparret – bogstavelig talt – egne hænder på brændevinen fra frugt til flaske. Det hele foregår på deres gård i Skårup på Sydfyn.

Den beskedne produktionskapacitet gør det også muligt at destillere for kunder, der ønsker en brændevin lavet på egen frugt.  

Aque Vitae Sydfyn destillerer bl.a. for Noma, Amass, Meyer Food, Falsled Kro, Pichardts og Rudolf Mathis. 

Lokal frugt på egetræsfade
Aqua Vitae Sydfyn anvender lokal frugt, og destillerer på professionelt udstyr fra Müller Brennereianlagen Gmbh fra det brænderi-aktive Schwarzwald i Sydtyskland. Destillations-apparat er håndsmedet af kobber og rustfrit stål.  

En del af produktionen lagres på egefade. Det gælder først og fremmest Sydfynsk K., Æblebrændevin lagret på whiskyfad og den prisvindende aperitif, Pomó. 

Nydes kold
Frugtbrændevin kan nydes alene, til kaffen, desserten eller som punktum på et godt måltid. Og en køleskabskold æblebrændevin er perfekt til frokostbordet.  

”Pomó” vandt i 2014 Salling & Jyllands Postens Fødevarepris og ”Filippa” løb med 1. pladsen ved Økologisk Landsforenings fødevarekonkurrence i 2009. 

Afstand fra Staldkatessen i Dyreborg til Aqua Vitae Sydfyn er 38,7 km

Du kunne også være interesseret i...